torstaina, helmikuuta 01, 2007

Jari Litmaselle suunnitellaan näköispatsasta

Jari Litmaselle suunnitellaan näköispatsasta
Julkaistu: 12:03

stt–hs


Jari Litmanen

Lahti. Jalkapalloilija Jari Litmaselle puuhataan näköispatsasta Lahteen. Hanketta ajaa junioriseura FC Reipas. Patsaan pystyttäminen vaatii arviolta 100 000 euroa. Valtakunnallisen keräyksen järjestäjäksi on lupautunut Palloliitto.

FC Reippaan puheenjohtaja Harri Metsänen kertoo idean tulleen lahtelaisyrittäjä Antero Korhoselta, joka on nimetty patsastoimikunnan puheenjohtajaksi.

"Kuvanveistäjää uskaltaudumme etsimään sitten, kun rahoitus on reippaassa vauhdissa. Toivomme asioiden lutviutuvan niin, että patsas voitaisiin paljastaa ensi vuonna. Kaupungilta on saatu alustava lupaus siitä, että paikka löytyy Litmaselle tutun Suurhallin vaiheilta."

Rahoitukseen luodaan kannatustuotteita samaan tapaan kuin puuhattaessa Siiri Rantaselle hiihtäjäpatsasta Lahden urheilukeskukseen.

Metsäsen käsityksen mukaan Suomessa ei toistaiseksi ole yhtään jalkapalloilijapatsasta. Litmanen, kohta 36, on pelannut ennätykselliset 106 A-maaottelua ja tehnyt niissä 28 maalia. Seuratasolla hänen suurin saavutuksensa on Mestarien liigan voitto Amsterdamin Ajaxissa vuonna 1995.

1 Comments:

Blogger crylove said...

on se hienoa kun litmaselle pystytetään patsas...sitä se suomen kansa juuri tarvitsee rypeäkseen itsesäälissä hieman vähemmän. Hyvä litti!

5:01 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home