keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006

Keskustelusta

Huomenna sitten keskustellaan. Toivoa sopii, että sessio keskittyy muihin kysymyksiin kuin tässä jo jauhettuihin, tai ainakin syventää näitä pohdiskeluja. Keskustelun kirjosta olen ollut varsin hyvilläni. Ylilyöntejä tulee puolin ja toisin ja hassua on ollut huomata myös, että vaikka perusasioissa oltaisiin samanmielisiäkin, vastapuolia syntyy silti kaiken aikaa. Keskustelu itse tuntuu olevan perin juurin huonosti otsikoitu, siis sikäli, ettei kukaan oikein tunnu tietävän, mistä siellä todella keskustellaan. Mutta huomennapa tuo selvinnee.

Vastakkainasettelujen ruokkiminen on tuskin kenenkään meikäläisten intresseissä. Silti ärhäkkyydestä tuskin on haittaakaan, keskustelun pitämisessä konkretiassa. Mielenkiintoista on esimerkiksi nähdä, aikooko Kainari huomenna tai koskaan vastata tilanostotarjoukseemme, edes sitä eitä.

Tuntuu, että tässä eletään sikäli kiinnostavia vaaka-aikoja, että keskustelu voi hyvin myös loppua huomiseen. Että siellä pannaan asioille pisteitä ja pilkkuja, hyssytellään ja ollaan kaikki yhdessä mukavien yhteisten asioiden puolesta jauhamassa. En tiedä vielä teenkö henk.koht. uusia avauksia julkisen keskustelun suhteen, täytyy rauhassa tuumia. Toisaalta tuntuu, että nyt niitä on tehtävä jos joskus, kesän myötä viimeistään koko keskustelu kuopataan ja unohdetaan - ja toisaalta taas pittää kuunnella ja kahtella tuo huomisen anti.

Sankoin joukoin barrikadeille! Se oli siellä Valjuksen kakkoskerroksessa, ei Kainarin vintillä, se keskustelu.