tiistaina, marraskuuta 22, 2005

aivomyrskyä

Käy aikamoinen suhina päässä. Ressiä tai jotain, öisin ei saa nukutuksi ja päivät täyttyvät töistä, illat riemun ja ahdistuksen hetkistä. Moni asia on hakusessa, moneen asiaan pitäisi puuttua, syventyä, paneutua, moni asia emmityttää, arveluttaa, ihmetyttää... Itsekritiikin siemen pukkaa pintaan ja kasvaa melkoiseksi banaanipuuksi samalla kun hyrisyttää hetkittäiset harppaukset eteenpäin tämän projektin kanssa.

Ovat tänään kuulemma valinneet Työväen Näyttämöpäivien esitykset. Videomme taisi lähteä sinne liian myöhään, luulemma, vaikkei sieltä ole vielä mitään kuulunut. Ja mitäpä siitä, ei oikeastaan harmita muuta kuin se, että esitys tammikuussa olisi pistänyt tähän juttuun ihan uutta vauhtia.

Kävin äsken haistelemassa paikallisten matkailuihmisten näkyjä kulttuurin ja matkailun liitosta. "Tuotepankki" on päivän sana. Omasta puolestani näiden palavereiden hyvä anti jää siihen, että tietää skarpimmin mistä ainakin haluaa pitää näppinsä erossa.

"Toivomme, että ne jotka tässä maassa päättävät asioista, näkisivät sen tosiasian, että me tarvitsemme taidetuotteiden lisäksi myös ihan oikeaa taidetta. Tarkoitan nyt taidetta, joka on näennäisesti täysin hyödytöntä toimintaa. Taidetta, jonka vastaanotto muistuttaa sitä kun katselee yötaivasta tai kävelee metsässä. Hyvä taide tarjoaa tilan, rauhan, jossa ihminen voi pysähtyä, syventyä, mietiskellä, ehkä puhdistautua ja ymmärtää… jotain siitä keitä me olemme ja miksi me olemme."

no einopa hyvinkin

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

TNP:hen valitut esitykset löytyvät täältä: http://www.tnl.fi/festivaalit/mikkeli.html

Perinteistä shittiä.

4:57 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home