torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Koti Kainuussa, kotiseutu Savossa

KS 20.4.2006
"Paitsi 60-vuotispäiviään, voisi savolaisjuurinen Kajaanin sivistysjohtaja Risto Brunou juhlia tänä vuonna myös Kainuussa asumisen 30-vuotispäiviään.
...
"Täällä on koti, mutta ei kotiseutua. Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän kaipaa omaa murrealuettaan, itäsavolaista luonnon vehreyttä ja vesistön rikkautta, omenapuita."
Rantasalmi on Brunoun syntymäpitäjä. Vaikka Kainuun jylhät vaaramaisemat ihastuttavat ja koti Paltamon Kiehimäjoen rantamaisemissa on rakas, syvälle on piirtynyt myös näky mäkien harjanteelta metsien yli siniselle Saimaalle, saarien täplittämälle Haukivedelle.
Itä-Savon kutsuun Brunout vastaavat etenkin kesäisin ja perinteisiin kuuluu visiitti Savonlinnan Oopperajuhlilla. Ehkä eläkepäivinä, joihin on Brunoun mukaan menossa kolmivuotinen loppukiihdytys, siellä oleskellaan enemmänkin.
Jäsenyys Oopperajuhlien ystävien Club Operassa ja Paltamon Kesäteatterin kannatusyhdistys kertovat Brunoun vapaa-ajasta. Vastapaino työlle löytyy klassisesta musiikista, lukemisesta, mutta ennen kaikkea sienestyksestä, marjastuksesta ja rankametsästä.
"Tuulinen paikka", myöntää Brunou, kun miettii viimeisimpiä työvuosiaan.
...
Risto Brunoun 60-vuotisjuhlat perjantaina, 21.4. Mieslahdessa Kainuun opistolla. Vastaanotto klo 13-15, ystävät ja tuttavat klo 15-17."

Kumpaankohan aikaan meidän pitää vierailla?
Lähetetään sille joku kyltti lahjaksi.

Ilkka