maanantaina, tammikuuta 23, 2006

Jopas jotain.

On se vain niin, että tästä jutusta tulee vielä hyvä juttu - niin ainakin uskon. Eilinen ekpuoliajan läpäri antoi minulle jopa jotain. Alkaa päästä vähitellen kärryille siitä mitä tulevan pitää. Huomioon ottaen on ilmiselvää, että hiomista on paljon, ehkä uudelleen sovittelemista, sillä jotkut kohtaukset oli minusta jotenkin hitaita/pitkiä, eikä saanut ihan selvää vaihuiko nyt kohtaus vai ei. Toki juttu on niin vaiheessaan, ettei tuon pitäisi vielä niin huolettaa. Kyllä kaikki ajallaan...

Äänen osuus tässä poliittisessa pläjäyksessä on vielä ihan lapsen kengissä, siis en ole vielä juuri tehnyt mitään. Kuten arvasin, jo ennen kuin eilen soittimia mikittelin ja äänipöytään kytkin, tuon äänimmailman kanssa tule olemaan ihan helppoa - ja tottahan se on, kuin vesi. Pitää alkaa välillä pistäytymään treeneissä seuraamassa jutun kehityksen kulkua, ja tehdä tutkimusta tuon tilan suhteen. Ajatus olisi, että musiikki ja kaikki toistettava puhe olisi selvää, ikään kuin ravintolassa taustalla soiva musiikki, niin ettei siihen tarvitse erikseen keskittyä. Siitä tulee saada selvä ja minun tehtäväni onkin jäsenellä kaikki ne äänet omille paikoilleen, että edellä mainittu olisi tosi. Musiikki on yleensäkkin teatterissa hyvä tehokeino ilmaista jotain, mitä ei pelkin sanoin tai liikkein voi tehdä. Se antaa oikean tunnelman, rytmin ja sen tietyn täyteläisyyden tunteen tilanteisiin tehden niistä oivia osia sitä suurta kokonaisuutta varten. Eihän tämä mitään mykkäleffaa ole, eikä tarkoituskaan ole, vaikka eihän mykkäleffatkaan huonompia ole kuin ne joissa se ääni on. Mithää?!?! Onhan mykkäelokuvissakin musiikkia. Hyvä minä. (: Mutta niin.. ihan sama.

Niin. Bändillä on kova työ tehtävänään; treenata biisit hyvään kuntoon, ja ei ainostaan soittaa niitä vain hyvin, vaan myös tulkita ne ja ilmaista sillä soittamisellaan ja olemuksellaan sitä olemisen energiaa, lämpöä ja kylmyyttä, vihaa ja rakkautta, selvyyksiä ja ristiriitaisuuksia, (ja lisää tähän jokin asia, tai useampikin). Laitteistosta on pientä pulaa, mutta yksi puute ainakin on ratkaistu: toinen kapulamikki, jonka itselleni ikiomaksi juuri tilasin kun halvalla tarjosi sen mies, joka minulle tänään soitti Helsingistä puhelimella. Huisaa. Oli tarkoitus aluksi ostaa vastaaotin ilman mikkiä, mutta oli myynyt sen jo aikaisemmin epähuomiossa. Pahoitellen asiaa, tarjosi minulle samalla toisen valmistajan pakettia, johon sisältyvät sekä mikrofoni että vastaanotin (+kaikki tarvittava). Eli hyvä juttu tuo. Pitää vielä tutkailla kaikenlaisia ideoita joita päähäni pilkahtaa.

Eli suunnittelu alkakoon. Ja toiveet kun ilmoittaa vain, niin katsotaan miten on resursseja niitä toteuttaa. Messissä ollaan!

äänisami

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

ihanaa sami!!! olet innoissasi. ja minä siitä:) -sara

5:20 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home