keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005

Pro Atria


Pro Atria -isänmaani puolesta,

Valtio, jossa rikas on kaunis on epävakaa. Ennen pitkää se syö lapsensa. Kateus, ahneus ja kilpailu paremman tuottomahdollisuuden toivossa eivät edistä henkistä kasvua. Tämän ajan tunnusmerkki on jumala nimeltä raha. (T)eurosta on tullut jumala itsessään, an sich, mutta nykyään euroissa ei kasvoja enää ole. (ennen sentään hallitsijat antoivat lyödä kuvansa kolikoihin). Niin, tämä aika rakastaa vain niitä, jotka se itse on synnyttänyt. Ne, jotka tulevat perässä, ihannoivat nostalgiaa, eivätkä enää kuulu tähän aikaan.

Minä en tahdo puolustaa tällaista yhteiskuntamallia: en sen syvälle juurtunutta isällistä, jopa holhoavaa kasvatuksen traditiota, herranpelkoa, hallintoelimien lehmänkauppoja, julkisia teuraseläimiä ja välinpitämättömyyttä ruumiillista ja henkistä puutostautia kohtaan.

Neljän session jälkeen minulle on kiteytynyt päämäärä. Minun on pelastettava itseni, pyydettävä anteeksi suomen kansalta, häkkikanoilta, pikkupossuilta, itseltäni, että olen opetellut taitoja tarvittaessa väkivalloin puolustaa tällaista maata.

aj, lihasulan martta

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

kas siinäpä tavoitetta kerrakseen...

5:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home