tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Linkkejä

http://www.theatrelinks.com/

Tältä sivulta löytyy teatterilinkkejä kaikkeen mahdolliseen. Yksi laajimmista teatterilinkkien luetteloista. Teatterihistoriaa, näytelmien käsikirjoituksia, teatterin henkilöitä, genrejä ja tyylejä etc. Painotukset hyvin anglo-amerikkalaiset esim. Ranska ja Saksa jäävät hyvin vähille linkeille. Kuitenkin hyvä sivusto, josta aloittaa kun etsii tietoa teatterista. Sivuille voi myös tehdä hakuja.

http://www.videoccasions-nw.com/history/jack.html

Todella laaja teatterin historian ja teatterilinkkien sivusto. Täältä pääsee vaikka minne asti, ja voi viettää tunteja, päiviä ja viikkoja surffaillen.

http://www.unknown.nu/futurism/

Ulkonäöltään karmea sivu futurismista, mutta paljon materiaalia: futurististisia manifestejä eri taiteen aloille, linkkejä muihin futurismi-sivuihin, tosin niistä todella harvat enää toiminnassa.

http://www.lib.uiowa.edu/dada/

Kansainvälinen dada-arkisto, dadaismiin erikoistuneet sivut, henkilöitä, alkuperäisiä dokumentteja kirjoja, piirroksia, esim Hugo Ballin Zur Kritik der deutschen Intelligenz ym. Dokumentit löytyvät henkilöiden linkkeinä.

http://www.antoninartaud.org/home.html

Sivut Antonin Artaudista. Henkilöhistoria, runsaasti linkkejä häntä ja hänen työtään käsitteleviin nettisivuihin sekä artikkeleihin.

http://www.theatrelinks.com/cruelty.htm

Tältä sivulta löytyy Theatrelinks.comin linkit tosi moniin artikkeleihin julmuuden teatterista.

http://www.theatrelinks.com/poor.htm

Theatrelinks.comin sivuston linkit artikkeleihin Grotowskin ”köyhästä” teatterista.

http://www.unomaha.edu/~pto/

Maailmanlaajuinen keskustelufoorumi Paulo Freiren ja Augusto Boalin ideoille ja toimille. Sisältää Boalin biografian, linkkejä ryhmiin jotka toteuttavat työssään Boalin menetelmiä.

http://www.robertwilson.com/

Robert Wilsonin elämänkerta, teosluettelot, valokuvia (HYVIÄ, menun kohdassa Studio), piirroksia muistikirjoista jne.

http://www.meredithmonk.org/monk/index.html

Tämä saattaisi ehkä kuulua enemmän performance- tai tanssipuolelle, mutta vaikutti aika mukavalta sivulta josta käy ilmi tämän päivän teatterin/esittävän taiteen tekijän taiteellisen työn moninaisuus.

Amerikkalaisen laulaja-ohjaaja-koreografi Meredith Monkin sivut.

http://www.festival-automne.com/public/accueil.php

Tältä löytyy joitakin videonäytteitä nykyesityksistä kabukia, tanssia, teatteria.

http://www.alternativetheater.com/cgi-bin/int_archive/archive_index.cgi

Tässä vaihtoehtoteatterin interaktiivinen arkisto, jonka henkilöhaun kautta pääsee hankkimaan lisää tietoa monista nykyteatterin nimistä, mukana myös jo edesmenneitä. Jonkinlainen ikkuna nykypäivään. Tosin suurin osa nimistä jotka on listattu indexiin ei sisällä vielä tietoa. Sivusto seuraa, kommentoi, markkinoi vaihtoehtoteatteria. Menun valikon kohdasta commentary löytyy uusimmat artikkelit ja kirjojen arvioita etc.